15 października 2014

Sałatka z fenkułu z pieczarkami

Uwielbiam fenkuł i uwielbiam surowe pieczarki i no uwielbiam parmezan, a w zasadzie każdy twardy ser o wyraźnym smaku.

Wykonanie:

Szalotkę drobno siekamy i zalewny dwoma łyżkami octu najlepiej jabłkowego.
Fenkuł kroimy na cienkie krążki.
Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Jeżeli są świeże i biała nawet nie trzeba ich obierać.
Szalotkę odcedzamy z octu i dodajemy do fenkułu z pieczarkami.

Wszystko to mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem, otartą skórką z cytryny, octem balsamicznym. Można dodać oliwy, ja osobiście nie przepadam :) .
Na koniec dodajemy parmezan lub inny twardy sera najlepiej w płatkach.

Smacznego :)



1 komentarz:

  1. Oj, jestem ciut zacofana bo nie wiedziałam co to fenkuł, ale na szczęście wujek Google mi pomógł :) A jaki jest on w smaku?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz
Jeżeli podajesz skład kosmetyku podaj jego nazwę i producenta
Analizuję TYLKO kosmetyki dla kobiet w ciąży i dzieci
Zanim zadasz pytanie sprawdź czy ktoś już o to nie pytał, używaj również wyszukiwarki blogowej.

Przycisk Whatsapp działa tylko na urządzeniach mobilnych

Wpisz słowo i wciśnij enter, żeby wyszukać